6 Aralık 2010 Pazartesi

Yazar & Akademisyenlerden EDEBİYAT OKULU

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde profesyonel ve sürdürülebilir gelişim konularında farklı programlar düzenleyen BİLGİ EĞİTİM’in edebiyat merkezli ilk programı 27 Kasım Cumartesi günü başlıyor.
Edebiyatın yedi temel dalını, yazarların ve akademisyenlerin katılımı ile ele alan “Edebiyat Okulu 1- Edebiyatla Buluşma” başlıklı program, tüm edebiyatseverlerin katılımına açık..

BİLGİ EĞİTİM,  edebiyatın yedi temel dalı olan Şiir, Tiyatro, Öykü, Deneme, Roman, Otobiyografi ve Eleştiri başlıklarından oluşan edebiyat merkezli ilk programını açıyor.Tüm edebiyat türlerinin, ortak bir konsept içinde katılımcılarla paylaşılacağı programda, “Şiir” başlıklı sunumu Murat Belge, “Tiyatro”yu Bülent Somay, “Öykü”yü Sevengül Sönmez, “Deneme”yi İshak Reyna, “Roman”ı Gürsel Korat, “Otobiyografi”yi Nazan Aksoy ve “Eleştiri”yi Süha Oğuzertem gerçekleştirecek.
Yedi hafta sürecek olan programda, edebiyatın yedi temel dalında sunum yapan akademisyen ve araştırmacılar, bu sanatların tarihsel kökenlerinden hareket ederek, oluşumu ve yaşadığı değişim süreçlerine dair temel ipuçlarını izleyicilerle paylaşacaklar. Program katılımcıları, sözkonusu sanatların Türkiye’ye ve Türkçeye taşınması, üretimi ve belli başlı isimlerine dair ürünler düzeyinde örneklerle karşılaşırken, bu edebiyat türlerinin teknik ve düşünsel düzeydeki karakteristik özelliklerine dair kapsamlı bilgi sahibi olacaklar.
“Edebiyat Okulu 1- Edebiyatla Buluşma” programını düzenli takip eden katılımcılar BİLGİ EĞİTİM’den programa dair bir sertifika alacaklar. BİLGİ EĞİTİM, edebiyat merkezli farklı programlarla sene boyunca ilgililerle buluşmaya devam edecek.

YER: İstanbul Bilgi Üniversitesi- Santral Kampüs
GÜN &SAAT: Cumartesi – 10.00 / 13.00 saatleri arası
ÜCRET: Toplam katılım bedeli 7 seminer için KDV dahil 300- TL’dir.
 Öğrenci ve öğretmenlere %40
Bilgi Mensuplarına %50 indirim uygulanacaktır.
Bilgi için: www.bilgi-egitim.com/_progel.asp / bilgiegitim@bilgi.edu.tr
0212 444 0 428

ŞİİR
Murat Belge
27 Kasım 2010
ÖYKÜ
Sevengül Sönmez
04 Aralık 2010
TİYATRO EDEBİYATI
Bülent Somay
11 Aralık 2010
DENEME
İshak Reyna
18 Aralık 2010
ROMAN
Gürsel Korat
25 Aralık 2010
OTOBİYOGRAFİ
Nazan Aksoy
08 Ocak 2011
ELEŞTİRİ
Süha Oğuzertem
15 Ocak 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder