30 Aralık 2010 Perşembe

2011'E GİRERKEN...

2010 YILINDA BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYAN, BİZLERLE EĞİTİMLERİMİZİN TADINI ÇIKARAN KATILIMCILARA & BİRİKİMLERİYLE HEPİMİZE YOL GÖSTEREN EĞİTMENLERİMİZE
TEŞEKKÜR EDERİZ.
BİLGİ EĞİTİM ÇALIŞANLARI OLARAK HEPİNİZE  NİCE MUTLU YILLAR DİLERİZ
2011'DE YENİ PROGRAMLARDA GÖRÜŞMEK ÜZERE...



29 Aralık 2010 Çarşamba

Edebiyat Okulu duyuru!!!

Edebiyat Okulu katılımcılarına DUYURU- Edebiyat Okulu 1 Ocak'ta yapılmayacaktır. 8 Ocak'ta Nazan Aksoy'un Otobiyografi sunumu ile devam edecektir.

28 Aralık 2010 Salı

"İTALYANCA YAŞAM KILAVUZU" BAŞLIYOR


“İtalyanca Yaşam Kılavuzu” Bilgi Eğitim & Alfa Romeo işbirliği, Tasarım Kültürü ve Yönetimi bölümünün katkılarıyla  Türkiye de bir ilki gerçekleştiriyor. İtalyan  kültürünü, tasarımını, hayat tarznı,müziğini tanıtmak ve katılımcıların  yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik mükemmel bir fırsat yaratıyor.

Program, katılımcıları dünyaya farklı pencerelerden bakmaya yöneltmeyi , onların çevreye bakış açılarını, bilinçlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Sanat,müzik,tasarım,sinema,futbol,yeme-içme kültürü ve İtalyan yaşam tarzı konularını içermektedir. Konusunda uzman ve İtalyan kültürüne hakim İtalyan yada Türk konuklar İtalyan tasarım ruhunun nasıl oluştuğunu ve yayıldığını bizlerle paylaşacaklardır.


Alfa Romeo Katkıları ile...

Program Günleri:
15.01.2011 - 26.02.2011
Tarihleri arası her Cumartesi.
Saat:
14.00-16.00
Saatleri arası
Yer:
Santral Kampüs
                                                                           E-4 305


Program Bedeli: 450 TL
Bilgi Üniversitesi Çalışanları/Mezunları /Öğrencileri: 350 TL.
Katılım için: Katılım Formu doldurulmalı, dekontla birlikte fax: 0212 253 7842 ya da gulbike.berkkam@bilgi.edu.tr  adresine yollanmalıdır.
Ayrıntılı Bilgi için: 0 212 444 0 428 – 0 212 311 5179

Edebiyat Okulu 5. Haftasını Tamamladı


25 Aralık Cumartesi Edebiyat Okulu 5. haftasını tamamladı. Konuğumuz Gürsel Korat Roman sunumu ile katılımcıyla buluştu. Romana tarihinden günümüze detaylı bir  bakış  atarak, üç saat eğitici bir ders sunan Gürsel Korat'a Teşekkür ederiz. 



Fütürizm Okulunun ilk Bölümü Sona Erdi.

Fütürizm Okulu 25 Aralık Cumartesi ilk bölümünü tamamladı. Yasemin Sungur, Gelecek ve İnsan, Esnek Olmak ve Uyum sağlamak dersi ile programı tamamladı. Derste sosyal, ruhsal, bilişsel, ekolojik, politik, teknolojik ve ekonomik açıdan neler olmasını bekliyoruz üzerine eğlenceli bir sunumda bulundu. Ders sonunda Yasemin hanım katılımcıları sertifikalarını sundu. Eğlenceli, eğitici ve ufkumuzu açan Fütürizm okulu ilk ayağını böylece tamamlamış oldu. Tüm katılımcılara ve eğitmenlerimize çok teşekkür ederiz.
Fütürizm Okulu yeni eğitmen ve konularıyla en kısa zamanda ikinci bölümüne başlayacak. Program tamamlanır tamamlanmaz Fütürizm tutkunlarına duyurulacak. 



20 Aralık 2010 Pazartesi

Fütürizm Okulunda 6. hafta tamamlandı.

Fütürüzm Okulu 18.12.2010 'da 6. haftasını tamamladı. Konuşmacı konuğumuz Nuri Çankaya, " Gelecek için Ana Belirleyiciler" konusu ile bizlerleydi.Derste, Kralın Altınları adlı bir oyun oynadı. Katılımcılarında aktif olarak katıldıkları oyunda,  uz görüyü geliştirebilmek ve kullanmak öğretildi. Bizlere keyifli ve eğitici bir ders sunan Nuri Çankaya'ya teşekkür ederiz.


19 Aralık 2010 Pazar

Edebiyat Okulu 4.haftasını tamamladı


Edebiyat Okulu -I 18 Aralık cumartesi 4. haftasını tamamladı. Deneme konusunda bizleri aydınlatan konuğumuz İshak Reyna idi. İshak bey başarılı sunumu ve örnek getirdiği kitaplarla katılımcıları demenin tarihi ve yazarlarıyla tanıştırdı. Eğitici sunumu için İshak Reyna'ya teşekkür ederiz.





16 Aralık 2010 Perşembe

Bilgi Eğitim'de 18 Aralık Programları

Bilgi Eğitimde 18 Aralık 2010 Cumartesi günü


Edebiyat Okulu-I
Santral Kampüste E4 binası 305'te10.00-12.00 saatleri arasında  Edebi türlerin yedi başlık altında işlendiği "Edebiyat Okulu I" Seminer programında İshak Reyna Deneme sunumu ile bizlerle olacak.
Tek ders katılım bedeli: 50 TL.







Fütürizm Okulu
Santral Kampüste E2 101'de 10.00-13.00 saatleri arasında yedi haftalık Fütürizm seminerlerinin 6.dersi gerçekleşecek. Mehmet Nuri Çamkaya "Gelecek İçin Ana Belirleyiciler " konusuyla bizlerle olacak.
Tek ders katılım bedeli: 50TL.

Edebiyat Okulu 4. hafta



Edebiyat Okulu - I

Edebiyatla Buluşma 11.12.2010
Bülent Somay'ın gerçekleştirdiği Tiyatro Edebiyatı sunumu Santral Kampüste gerçekleşti. Üç saatlik eğlenceli eğitimden katılımcılar oldukça memnun olarak ayrılarak, sert hava koşullarında zorlukla geldikleri programa katılmanın karşılığını  aldı. Soğuk hava koşullana rağmen programa gelen katılımcılara ve başarılı sunumu için hocamız Bülent Somay'a  teşekkür ederiz.

18.12.2010- İshak Reyna- Deneme
25.12.2010-Gürsel Korat-Roman
08.01.2011-Nazan Aksoy-Otobiyografi
15.01.2011-Süha Oğuzertam- Eleştiri

9 Aralık 2010 Perşembe

İNG Bank Akademi Mortgage Eğitimleri 2010


ING Bank Akademi Mortgage Eğitimleri 2010 ilk etabını başarıyla tamamladı. Eğitimler İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsün güzel ortamında gerçekleşti. Eğitmenler gerek Bilgi'den gerekse diğer üniversitelerin akademik kadrolarından seçildiler. ING Bank'ın belirlediği 100 katılımcı modern üniversite ortamını yeniden  yaşayarak, sertifikalı birer mortgage uzmanı oldular. Bu keyifli eğitimde bizler de Bilgi Eğitim çalışanları olarak zevkle görev aldık. Eğitimler 2011 etabı ile devam edecek.



İNG Bank Akademi Mortgage Eğitimleri 2010'un kapanış konuşmasını İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil Güven Gerçekleştirdi.


ING Bank Katılımcıları Santral Kampüs'te

7 Aralık 2010 Salı

Edebiyat Okulu 3.Haftasında

Edebiyat Okulu I- Edebiyatla Buluşma , 27 Kasım Murat Belge'nin  "Şiir" sunumu  ile başladı. Şiirin oluşumundan günümüze yaşadığı akımlar ve değişimlere kısaca değinildi ve Murat Belge engin bilgisini edebiyat severlerle buluşturdu. Edebiyat okulumuza katıldığı ve engin bilgilerini bizlerle paylaştığı için Murat Belge'ye teşekkür ederiz.

Edebiyat Okulu 2. haftasında başarılı "Öykü" sunumu ile Sevengül Sönmez'i ağırladı. Katılımcılar öykünün oluşumunu, diğer edebi türlerle farkını inceledikten sonra örnek öyküler okuyarak hoş bir sohbet havasında öyküleri yorumladılar. Eğlenceli ve eğitici sunumu için Sevengül Sönmez'e teşekkür ederiz.

Edebiyat Oklulu 3. haftasında ise Tiyatro Edebiyatı ile Bülent Somay'ı ağarlıyacak. Tüm edebiyatseverleri bu keyifli derslere bekliyoruz.

6 Aralık 2010 Pazartesi

Fütürizm Okulu 5. Haftasında

Fütürizm okulu Ufuk Tarhan, Dr. Alper Alsan, Volkan Öztürk ve Cem Tarık Yüksel'in sunumlarından sonra 11 Aralık Cumartesi günü Sebit A.Ş Genel Md. Ali Türker'in sunumuyla devam ediyor.
"Alternatif gelecek ve senaryolar" başlığı altında  Vizyon oluşturma planlama, yaratıcı düşünme ve alternatifler üzerinde durulacak.

Başarıyla geçen ve bilgi dolu haftalar:

Ufuk Tarhan- Fütürizm Tarih ve Felsefesi
Dr.Alper Alsan- Gelecek Çalışmaları İçin Yöntem ve Teknikler
Volkan Öztürk-Dönüştürücü Değişimler
Cem Tarık Yüksel- Beklenen Gelecek

Fütürizmde Gelecek Haftalar:

11.12  Ali Türker-Alternatif gelecek ve senaryolar
18.12  Mehmet Nuri Çankaya- Gelecek için ana belirleyiciler
25.12  Yasemin Sungur- Geleceğe Bakış






Yazar & Akademisyenlerden EDEBİYAT OKULU

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde profesyonel ve sürdürülebilir gelişim konularında farklı programlar düzenleyen BİLGİ EĞİTİM’in edebiyat merkezli ilk programı 27 Kasım Cumartesi günü başlıyor.
Edebiyatın yedi temel dalını, yazarların ve akademisyenlerin katılımı ile ele alan “Edebiyat Okulu 1- Edebiyatla Buluşma” başlıklı program, tüm edebiyatseverlerin katılımına açık..

BİLGİ EĞİTİM,  edebiyatın yedi temel dalı olan Şiir, Tiyatro, Öykü, Deneme, Roman, Otobiyografi ve Eleştiri başlıklarından oluşan edebiyat merkezli ilk programını açıyor.Tüm edebiyat türlerinin, ortak bir konsept içinde katılımcılarla paylaşılacağı programda, “Şiir” başlıklı sunumu Murat Belge, “Tiyatro”yu Bülent Somay, “Öykü”yü Sevengül Sönmez, “Deneme”yi İshak Reyna, “Roman”ı Gürsel Korat, “Otobiyografi”yi Nazan Aksoy ve “Eleştiri”yi Süha Oğuzertem gerçekleştirecek.
Yedi hafta sürecek olan programda, edebiyatın yedi temel dalında sunum yapan akademisyen ve araştırmacılar, bu sanatların tarihsel kökenlerinden hareket ederek, oluşumu ve yaşadığı değişim süreçlerine dair temel ipuçlarını izleyicilerle paylaşacaklar. Program katılımcıları, sözkonusu sanatların Türkiye’ye ve Türkçeye taşınması, üretimi ve belli başlı isimlerine dair ürünler düzeyinde örneklerle karşılaşırken, bu edebiyat türlerinin teknik ve düşünsel düzeydeki karakteristik özelliklerine dair kapsamlı bilgi sahibi olacaklar.
“Edebiyat Okulu 1- Edebiyatla Buluşma” programını düzenli takip eden katılımcılar BİLGİ EĞİTİM’den programa dair bir sertifika alacaklar. BİLGİ EĞİTİM, edebiyat merkezli farklı programlarla sene boyunca ilgililerle buluşmaya devam edecek.

YER: İstanbul Bilgi Üniversitesi- Santral Kampüs
GÜN &SAAT: Cumartesi – 10.00 / 13.00 saatleri arası
ÜCRET: Toplam katılım bedeli 7 seminer için KDV dahil 300- TL’dir.
 Öğrenci ve öğretmenlere %40
Bilgi Mensuplarına %50 indirim uygulanacaktır.
Bilgi için: www.bilgi-egitim.com/_progel.asp / bilgiegitim@bilgi.edu.tr
0212 444 0 428

ŞİİR
Murat Belge
27 Kasım 2010
ÖYKÜ
Sevengül Sönmez
04 Aralık 2010
TİYATRO EDEBİYATI
Bülent Somay
11 Aralık 2010
DENEME
İshak Reyna
18 Aralık 2010
ROMAN
Gürsel Korat
25 Aralık 2010
OTOBİYOGRAFİ
Nazan Aksoy
08 Ocak 2011
ELEŞTİRİ
Süha Oğuzertem
15 Ocak 2011

Fütürizm Okulu


Bu programda ‘Alternatif Gelecekler ve Senaryolar’, ‘Stratejik Rekabet İçin Yeni Alanlar ve Koşullar’, ‘Yatırım Yapmak ve Kazanmak İçin Yeni Alanlar’ gibi, gelecek planlamaya odaklı konular işlenecek. Katılımcılar inovatif ve sürdürülebilir yanıtlar arayan iş insanları, yatırımcılar, sektör temsilcileri, gençler, ebeveynler ve akademisyenlerin ilgi göstermesi beklenen eğitim programının iş insanlarıyla da tanışma fırsatına sahip olacak. 

Fütüristler Derneği ve Bilgi Üniversitesi, sertifika programı ile yeni çağın yönderlerine fütürist bakış açısını, yöntem ve tekniklerini kazandırmayı hedeflemektedir. 


Fütürizm Okulu, Katılımcıya Bilgi ve teknolojiyi kullanarak muhtelif gelecek senaryolarıyla tanıştırarak, yenilikçi, stratejik ve sürdürülebilir öneriler geliştirmesini sağlayan bir sertifika programıdır. Yaşadığımız yüzyılı ,teknoloji ve icatlarıyla tanımamızı sağlarken, geleceği öngören senaryolarla kişi, kurum ve toplumların etkin bir yol haritası oluşturmasını amaçlar. Katılımcıların ilerici, yenilikçi vizyon geliştirmesini sağlar.

Tüm seminerler Cumartesi günleri, sabah gerçekleşiyor. 
Seminer Saati: 10:00-13:00 
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü İstanbul 

Katılım: 220 TL (KDV Dahil) / 7 Ders için 
Parça parça katılmak isteyenler için; Tek hafta fiyatı: 50 TL (KDV Dahil) 

Kayıt ve bilgi için; 0212 444 0 428 / 352 75 23 ve 0533 742 00 38

 bilgiegitim@bilgi.edu.tr veya info@futurizm.org 
http://www.bilgi-egitim.com/_progel_full.asp?id=52